torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Tandteknikbolag i Malmö köper konkurrent

Tandteknikbolaget TIC i Malmö har köpt upp konkurrenten Trigona och växer därmed från knappt 50 till 65 anställda. Huvudägare och styrelseordförande i TIC är industrimannen Lars-Göran Håkansson, ägare till bland annat stålkoncernen Cepa Group i Lund och bilkomponentåtervinnaren UBD Cleantech i Svedala.

Det var Lars-Göran Håkansson som för två år sedan tog initiativet till att starta TIC, Tandteknik i Centrum. TIC tillverkar implantat, proteser och andra tandteknikprodukter åt tandläkare. Företaget finns i Malmö och har försäljning i Sverige och Danmark.

— Nu blir vi inte så mycket större i Malmö, 70 tandtekniker är ett hanterbart antal. Men det kan bli aktuellt med förvärv av fler bolag på andra orter. Vår avsikt är att växa till ett av de större laboratorierna i Sverige, säger Richard Hermansson på TIC.

Han är en av fyra mindre delägare som kontaktades av Lars-Göran Håkansson när denne ville satsa i en ny nisch vid sidan av verkstadsindustrin. Håkansson stod som huvudfinansiär och bolaget startade i maj 2009 med 44 anställda. I dag ligger omsättningen på 50 miljoner kronor, varav drygt en tredjedel på den danska sidan Sundet.

Richard Hermansson räknar med nollresultat i år och vinst nästa år. Övriga delägare i TIC är Dario Nielsen och Ulf Holst, som båda liksom Richard Hermansson arbetar i bolaget, samt Dick Nyström.

Lisa Kirsebom

Tandteknikbolaget TIC i Malmö har köpt upp konkurrenten Trigona och växer därmed från knappt 50 till 65 anställda. Huvudägare och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.