onsdag 24 juli 2024

inloggad som

Tandteknikbolag i Malmö köper konkurrent

Tandteknikbolaget TIC i Malmö har köpt upp konkurrenten Trigona och växer därmed från knappt 50 till 65 anställda. Huvudägare och styrelseordförande i TIC är industrimannen Lars-Göran Håkansson, ägare till bland annat stålkoncernen Cepa Group i Lund och bilkomponentåtervinnaren UBD Cleantech i Svedala.

Det var Lars-Göran Håkansson som för två år sedan tog initiativet till att starta TIC, Tandteknik i Centrum. TIC tillverkar implantat, proteser och andra tandteknikprodukter åt tandläkare. Företaget finns i Malmö och har försäljning i Sverige och Danmark.

— Nu blir vi inte så mycket större i Malmö, 70 tandtekniker är ett hanterbart antal. Men det kan bli aktuellt med förvärv av fler bolag på andra orter. Vår avsikt är att växa till ett av de större laboratorierna i Sverige, säger Richard Hermansson på TIC.

Han är en av fyra mindre delägare som kontaktades av Lars-Göran Håkansson när denne ville satsa i en ny nisch vid sidan av verkstadsindustrin. Håkansson stod som huvudfinansiär och bolaget startade i maj 2009 med 44 anställda. I dag ligger omsättningen på 50 miljoner kronor, varav drygt en tredjedel på den danska sidan Sundet.

Richard Hermansson räknar med nollresultat i år och vinst nästa år. Övriga delägare i TIC är Dario Nielsen och Ulf Holst, som båda liksom Richard Hermansson arbetar i bolaget, samt Dick Nyström.

Lisa Kirsebom

Tandteknikbolaget TIC i Malmö har köpt upp konkurrenten Trigona och växer därmed från knappt 50 till 65 anställda. Huvudägare och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.