lördag 20 april 2024

inloggad som

Tandteknikbolag i Malmö köper konkurrent

Tandteknikbolaget TIC i Malmö har köpt upp konkurrenten Trigona och växer därmed från knappt 50 till 65 anställda. Huvudägare och styrelseordförande i TIC är industrimannen Lars-Göran Håkansson, ägare till bland annat stålkoncernen Cepa Group i Lund och bilkomponentåtervinnaren UBD Cleantech i Svedala.

Det var Lars-Göran Håkansson som för två år sedan tog initiativet till att starta TIC, Tandteknik i Centrum. TIC tillverkar implantat, proteser och andra tandteknikprodukter åt tandläkare. Företaget finns i Malmö och har försäljning i Sverige och Danmark.

— Nu blir vi inte så mycket större i Malmö, 70 tandtekniker är ett hanterbart antal. Men det kan bli aktuellt med förvärv av fler bolag på andra orter. Vår avsikt är att växa till ett av de större laboratorierna i Sverige, säger Richard Hermansson på TIC.

Han är en av fyra mindre delägare som kontaktades av Lars-Göran Håkansson när denne ville satsa i en ny nisch vid sidan av verkstadsindustrin. Håkansson stod som huvudfinansiär och bolaget startade i maj 2009 med 44 anställda. I dag ligger omsättningen på 50 miljoner kronor, varav drygt en tredjedel på den danska sidan Sundet.

Richard Hermansson räknar med nollresultat i år och vinst nästa år. Övriga delägare i TIC är Dario Nielsen och Ulf Holst, som båda liksom Richard Hermansson arbetar i bolaget, samt Dick Nyström.

Lisa Kirsebom

Tandteknikbolaget TIC i Malmö har köpt upp konkurrenten Trigona och växer därmed från knappt 50 till 65 anställda. Huvudägare och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.