onsdag 15 maj 2024

inloggad som

AddPro får dansk-svensk mångmiljonaffär

Med Copenhagen Malmö Port som ny kund har IT-bolaget AddPro i Malmö plockat sin tredje stora order på kort tid. Hittills i år har bolagets omsättning ökat med 25 procent jämfört med samma period under rekordåret 2010, uppger VD Nicklas Persson.

Affären innebär att Copenhagen Malmö Port lägger över en stor del av sin IT-hantering på AddPro.

— Det handlar om allt från IT-säkerhet till backup, arkivering och projektledning vid planering av nya IT-miljöer, säger Nicklas Persson.

Totalt är avtalet värt runt 20 miljoner kronor under tre års tid. Affären kommer tätt efter AddPros hittills största order, från Svenska Spel, där bolaget ska bygga ett datacenter i Visby till ett värde av 60 miljoner kronor. I mitten av maj slöts även en affär med Sveriges Trafikskolors Riksförbund värd 10 miljoner.

AddPro startade som ett konsultbolag i början av 2000-talet men får i dag runt halva omsättningen från tjänster runt egen IT-infrastruktur. Utöver Svenska Spel finns bland andra SEB, Sony Ericsson, BE Group och Nederman i kundlistan.

Bolaget har i dag 210 anställda varav 130 i Malmö, 20 i Helsingborg och Kristianstad och resten i Stockholm och Göteborg. Nicklas Persson räknar med att personalstyrkan ska växa med ytterligare 20 personer under året.

Någon satsning utanför Sverige blir det däremot inte i dagsläget, trots affären med Malmös och Köpenhamns gemensamma hamnbolag och trots att danska Polaris är huvudägare med 64 procent av aktierna i AddPro.

— Vi sneglar på Köpenhamn men marknaden ser totalt annorlunda ut där, säger Nicklas Persson.

2010 landade omsättningen på 405 miljoner kronor, med ett resultat före finansiella poster på 27 miljoner kronor. Nicklas Persson räknar med att i år omsätta en halv miljard.

Utöver Polaris Private Equity ägs AddPro till 27 procent av de fyra grundarna, där Nicklas Persson är en.

Med 400 anställda i Malmö och Köpenhamn omsatte Copehagen Malmö Port 675 miljoner kronor förra året. Bolaget är i färd med att färdigställa 1,5 kvadratkilometer ny hamnyta i Malmö, bland annat i Norra Hamnen dit Nyhamnens färjetrafik redan flyttats.

Erik Olausson

Med Copenhagen Malmö Port som ny kund har IT-bolaget AddPro i Malmö plockat sin tredje stora order på kort tid. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad