onsdag 24 april 2024

inloggad som

Malmö högskola går vidare med sportcentersatsning

Malmöprofilerna Dan Olofssons och Kent Widding Perssons planer på ett motions- och forskningscenter fokuserat på kvinnliga idrottare har försenats i flera omgångar, bland annat efter tvekan från de tänkta hyresgästerna. Ett nålsöga passerades i dag då en enig styrelse för Malmö högskola ställde sig positiv till planerna för projektet, som nu även inkluderar Köpenhamns universitet.

Styrelsen beslutade tillsätta en arbetsgrupp för att utreda en eventuell flytt av högskolans idrottsforskning till det framtida World Village of Women Sports, som är tänkt att uppföras på området Hästhagen i centrala Malmö. En liknande arbetsgrupp arbetar redan vid Lunds universitet och även Köpenhamns universitet är med i diskussionerna, uppger Malmö högskolas ordförande Eva Östling-Ollén.

Malmö högskolas närvaro har utmålats som avgörande för att det forskningsinriktade centret ska komma till stånd. När högskolan kan ta ett slutgiltigt beslut om flytt vill Eva Östling-Ollén inte spekulera i.

— Men från 2014 kommer vi behöva nya lokaler för vår idrottsvetenskapliga institution. Så det är en bortre gräns för oss, säger hon.

Sigmagrundaren Dan Olofsson och Kent Widding Persson, ägare till kosmetikkoncernen Hardford, har tillsammans investerat närmare 30 miljoner kronor i förberedelserna för bygget av centret, som totalt beräknas kosta 2,5 miljarder kronor.

Erik Olausson

Malmöprofilerna Dan Olofssons och Kent Widding Perssons planer på ett motions- och forskningscenter fokuserat på kvinnliga idrottare har försenats i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad