fredag 29 mars 2024

inloggad som

Första kunderna för dansk hudlaser

Danska teknikbolaget Advalight har sålt de första två testanläggningarna för sin nyutvecklade teknik för laserbehandling av rynkor, akne och kronisk rodnad från kärlsprängningar. Kunderna finns i USA och Korea.

VD Thomas R. Lund beskriver försäljningen som ett genombrott för bolaget, baserat i forskarparken Symbion i Köpenhamn. Affärerna kommer väl till pass för Advalight, som har en kostsam process framför sig med CE-och FDA-godkännande, ISO-certifiering och uppskalning till massproduktion. Samtidigt ska bolaget hitta partner för distribution och försäljning.

Thomas R. Lund räknar med att behöva plocka in uppåt 15 miljoner danska kronor för att komma så långt. Advalight har redan fått investeringar från Vækstfonden, grundarna samt CAT Science på sammanlagt 15 miljoner danska kronor. Nu handlar det alltså om lika mycket pengar till och diskussionerna med nuvarande ägare och potentiella nya investerare är i full gång.

Advalights behandlingsmetod har provats ut på ett antal hudkliniker. Bolagets teknik bygger på kristall-laser, vilket sänker kostnaden gentemot den färgämneslaser som ofta används i dag och undanröjer behovet av giftiga färgämnen och lösningsmedel. Advalight grundades 2006 av DTU-forskarna Morten Thorhauge och Jesper Liltorp Mortensen. I dagsläget sysselsätter bolaget sex personer, varav fyra är forskare.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Danska teknikbolaget Advalight har sålt de första två testanläggningarna för sin nyutvecklade teknik för laserbehandling av rynkor, akne och kronisk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]