onsdag 24 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Johan Larsson, arrangör av Øresund Mobile Meetup…

… en konferens med inriktning mot mobila affärer som arrangeras i Malmö nästa vecka. Bakom står Mediaprovider, utgivare av tidningen Mobil Business.

Ni hoppas locka allt från ICA-handlare till folk från transportindustrin, varför satsar ni så brett?

— Mobilfrågorna letar sig in överallt. För några år sedan upptäckte företagen webben och nu står vi inför samma sak på den mobila sidan. Det handlar om allt från att göra appar till marknadsföring och hur mobilen kan användas för att effektivisera interna processer. 

Vem är er hetaste talare?

— Personligen gillar jag Tomi T Ahonen, som är tidigare chef på Nokia och väldigt energisk. Även Ciara Byrne från sajten Venturebeat, Martin Ferro-Thomsen från danska Issuu och RIM:s egen Hampus Jakobsson finns på talarlistan.

Vilka andra kommer?

— Loo Cheng Chuan, innovationschef på mobiloperatören Singtel i Singapore, är här för att hitta spännande svenska bolag att göra affärer med. Vidare kommer Katy Turner från Eden Ventures i Storbritannien och tolv riskkapitalister som jag inte kan namnge än.

Varför lägger ni konferensen i Malmö?

— I Malmö finns en spirande entreprenörsanda inom digital media, spel och mobilt. Det gillar vi. Och Malmö ligger strategiskt till i regionen och närmare Europa än vad Stockholm gör.

Hur vet ni som Stockholmsbolag vad som krävs i Öresundsregionens mobilbransch?

— Vi samarbetar med Media Evolution och Invest in Skåne, som hjälper oss att förstå de lokala förutsättningarna. Media Provider har även verksamhet i Danmark, och detta är ett samprojekt med dem.

Anders Frick

… en konferens med inriktning mot mobila affärer som arrangeras i Malmö nästa vecka. Bakom står Mediaprovider, utgivare av tidningen Mobil Business. Ni […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.