torsdag 25 april 2024

inloggad som

Scion DTU tar chef från Copenhagen Capacity

Steen Donner blir ny VD på Danmarks största forskningspark Scion DTU. Han lämnar jobbet som VD för Copenhagen Capacity, som arbetar med att dra investeringar till huvudstadsregionen.

En av de första uppgifterna på Scion DTU blir att fortsätta expansionen av den biotekniskt inriktade filialen Cobis, vid Rigshospitalet i Köpenhamn.

— Det första viktiga uppdraget är att säkra utbyggnaden av Cobis. Första fasen är klar och allt där är i princip uthyrt. Nu går vi in i fas 2 och ska skapa ytterligare 6.000 kvadratmeter yta, utöver de 4.000 som står klara, säger Steen Donner.

Totalt har Scion DTU 180.000 kvadratmeter i Hørsholm, Lyngby och Köpenhamn. Forskningsparken rymmer cirka 200 företag med 3.500 medarbetare. Framgången för Cobis, som startades i slutet av 2009, var en ljuspunkt under ett annars tufft 2010. Året präglades av besparingar och nedskärningar.

Steen Donner är 46 år och slutar på Copenhagen Capacity efter fyra år. Innan dess jobbade han på Dansk Industri.

Hur ser du på utbyte över Sundet inom entreprenörskap och innovation?

— Det var en bra fråga. Om Öresundsregionen ska stå stark behövs en revitalisering av Öresundsstrategin, vilket naturligtvis innebär en omgörning av innovations- och entreprenörssamarbetena.

Scion startade 1962 i Hørsholm och gick 2004 samman med Danmarks tekniske universitet i Lyngby, norr om Köpenhamn. Den förre VD:n Kim Høgh slutade i höstas för att bli koncerndirektör på Region Hovedstaden. Donner tillträder tjänsten i augusti.

Kristian Svensson

Steen Donner blir ny VD på Danmarks största forskningspark Scion DTU. Han lämnar jobbet som VD för Copenhagen Capacity, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.