torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Sindarin Technologies i konkurs

Telekombolaget Sindarin Technologies har gått i konkurs. Totalt berörs ett tiotal anställda i Malmö och Vitryssland.

Sindarin grundades 2008 av sex före detta Teleca-anställda, som från konsultjätten köpte loss teknik för IP-baserad kommunikation mellan mobiltelefoner och datorer. Bland de första applikationerna bolaget utvecklade finns en walkie talkie-funktion till mobiltelefoner, en produkt som bland annat såldes till väktarbolaget Commuter Security Group i Stockholm. Bland övriga kunder finns mobiloperatörer i Sverige, Afrika och Mellanöstern.

IP-standarden utvecklades ursprungligen för att reglera kommunikationen över internet men fungerar även som standard i nästa generations mobiltelefoni, 4G. Därmed såg Sindarin en chans att nå en mycket större marknad för sin teknik.

— Under hösten bestämde vi oss för att fokusera på IP-baserade kommunikationslösningar och valde därmed bort andra typer av affärer vi kunnat få där och då. Men tyvärr fick vi inte in den nödvändiga finansieringen för en större satsning i tid, säger VD Henrik Lundblad.

Enligt Henrik Lundblad hade bolaget inte några större skulder vid konkursen. Så sent som i början av 2010 fick Sindarin order som beräknades ge ett antal miljoner kronor i intäkter. Henrik Lundblad vill inte uppge fjolårets siffror, men i det senast registrerade bokslutet, för 2009, omsatte bolaget 3 miljoner kronor och gjorde en förlust på 700.000 kronor.

Erik Olausson

Telekombolaget Sindarin Technologies har gått i konkurs. Totalt berörs ett tiotal anställda i Malmö och Vitryssland. Sindarin grundades 2008 av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.