tisdag 23 april 2024

inloggad som

CarpoNovum på kapitaljakt med ny styrelse

Medicinteknikföretaget CarpoNovum i Lund ökar tempot med ny styrelse och fler aktiva personer i bolaget. Förra veckan inleddes en emission med målet att ta in 15-20 miljoner kronor från såväl befintliga som nya ägare. Parallellt har försäljningsarbetet startat kring företagets kopplingsring för tarmoperationer. 

CarpoNovum har rerkyterat en vice VD, Åse Rinman, med en bakgrund inom IT- och medicinteknikindustrin. Hon har bland annat varit regionchef för Prevas. Dessutom har bolaget tillsatt en sälj- och marknadsansvarig, Klaus Andersen, som också tar plats i styrelsen.

Ny styrelseordförande efter tidigare Gambrochefen Leif Smeby är Denis Viet-Jacobsen, grundare av danska investmentbolaget Altor Equity Partners. Viet-Jacobsen gick i höstas själv in med fem miljoner kronor i CarpoNovum. Ny i styrelsen är också Nicholas Jacobsson, VD för Connect Skåne.

CarpoNovum arbetar nu på att komma igång med försäljningen till sjukhus i Skandinavien, Tyskland, Schweiz, Belgien och Holland. Enligt bolaget har kliniska studier visat att ringen förkortar operationstiden, minskar risken för läckage från tarmen och är betydligt mer lättanvänd för kirurgen än traditionell teknik där tarmändarna sys ihop eller fogas samman med häftklamrar. Hittills har omkring 35 personer fått ringen inopererad. CarpoNovums plan är att sälja på egen hand i Norden, medan man söker distributörer för övriga Europa.

För ett år sedan tvingades CarpoNovum säga upp samtliga anställda på grund av en långdragen konflikt med norska Caprice Medical, som sedemera köptes ut från ägarkretsen. I dag är alla som arbetar för bolaget konsulter utom VD Anders Grönberg. Totalt sysselsätter CarpoNovum sju personer.

Lisa Kirsebom

Medicinteknikföretaget CarpoNovum i Lund ökar tempot med ny styrelse och fler aktiva personer i bolaget. Förra veckan inleddes en emission […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad