tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Fler flyttar ut till Hyllie — här är listan

Nu går flyttlassen ut till Hyllievång. Bland företagen som öppnar kontor i Malmös framväxande stadsdel finns Fujitsu, Peab och Riksbyggen.

Hela den första etappen i Point Hyllie, det vill säga hus E vid tågstationen, är därmed fullbokad. Det handlar om 3.900 kvadratmeter kontor och butiker. Sedan tidigare finns bland andra IT-bolaget System Verification och Fastighets AB Tornet på plats, men nu kommer också de globala företagen.

Japanska Fujitsu flyttar till sommaren sitt kontor från centrala Malmö till Hyllie. I dag har bolaget 75 konsulter i Sydsverige och knappt 20 servicetekniker. I Hyllie finns plats att växa, menar regionchefen Anders Dannqvist.

— Hyllie har bra infrastruktur. Vi har ett kontor på andra sidan Sundet också, och det blir lika nära för dem till Hyllie som det är för oss från Malmö. Vi har en tydlig avsikt att växa i Sverige och Syd är ett område där vi kan öka mycket, säger Anders Dannqvist som tog över som chef i februari efter drygt fyra år på Epsilon.

Det är fastighetsbolaget Annehem som hyr ut lokaler i Point Hyllie. VD Pia Andersson har märkt ett ökat intresse för stadsdelen sedan stationen öppnade. Tidigare behövde hon förklara var Hyllie låg någonstans på kartan.

— Vi får nu påringningar från företag i Västra hamnen som tröttnat på att sitta i bilköer, säger hon.

Ännu är inget uthyrt i Point Hyllies nästa etapp, hus D, som enligt planen ska stå klart nästa vår.

Klicka här för att se hela listan av verksamheter som flyttar ut till Hyllievång, eller redan gjort det.

Kristian Svensson

Nu går flyttlassen ut till Hyllievång. Bland företagen som öppnar kontor i Malmös framväxande stadsdel finns Fujitsu, Peab och Riksbyggen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.