lördag 4 maj 2024

inloggad som

… och Invest in Skåne biffar upp life science-team

Sedan starten 2008 har Invest in Skåne ökat personalstyrkan från 4 till 16 medarbetare. Med nedläggningen av AstraZeneca i Lund har utländska life science-bolag blivit ett allt viktigare fokusområde.

Främst är det EU-medel som gett Invest in Skåne möjlighet att gradvis stegra aktiviteten. Totalt kommer nu hälften av de 31 miljoner kronorna i budgeten från olika EU-projekt medan Region Skånes finansiering varit densamma sedan starten.

Att fylla det nya Ideon Life Science Village med utländska företag är en av huvudprioriteringarna, i dag jobbar en handfull anställda med att uppvakta medicin- och bioteknikföretag i framförallt Japan, Kina och Korea.

Invest in Skåne är även involverat i TITA, ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och länets kommuner och lärosäten som ska underlätta för näringslivet att dra nytta av ESS och Max IV. Bland annat ska Invest in Skåne utarbeta en databas med tillgänglig mark för etableringar av fabriker och kontor.

— Den informationen finns redan men är spridd på varje kommun idag, här ska vi ha en enda ingång för företag som vill etablera sig, säger VD Stefan Johansson.

Erik Olausson

Sedan starten 2008 har Invest in Skåne ökat personalstyrkan från 4 till 16 medarbetare. Med nedläggningen av AstraZeneca i Lund […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.