fredag 3 maj 2024

inloggad som

Färs & Frosta i Lundaoffensiv

Sparbanken Finns huvudkontor flyttade från Lund till Malmö vid fusionen med Sparbanken Gripen. Det har öppnat fältet för Färs & Frosta, menar VD Bertil Engström, som nu startar ett nytt kontor i Edison Park med 20 medarbetare.

— Vi har fått en ökad kundtillströmning i Lundområdet, säger Bertil Engström.

Enligt årsredovisningen för 2010, som släpptes i dag, ökade banken sin affärsvolym med 4,1 miljarder kronor till totalt 53,3 miljarder. Rörelseresultatet stannade på 176 miljoner kronor, mot 211 miljoner 2009. Minskningen förklarar Bertil Engström med försämrad avkastning på förvaltningen av eget kapital.

Banken är också i färd med att skala upp verksamheten i Tomelilla och Ystad. Dagens 275 anställda ska öka med 30-40 personer inom de närmaste tre åren.

Banken ägs till 70 procent av Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, medan Swedbank äger resten.

Erik Olausson

Sparbanken Finns huvudkontor flyttade från Lund till Malmö vid fusionen med Sparbanken Gripen. Det har öppnat fältet för Färs & […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.