lördag 27 april 2024

inloggad som

PartnerTech varslar 37 i Vellinge

Kontraktstillverkaren PartnerTech varslar en dryg tredjedel av de anställda vid fabriken i Vellinge om uppsägning. Totalt får 37 personer gå i koncernens försök att möta en svag efterfrågan.

Trots att omsättningen ökade något under 2010 till totalt 2,2 miljarder kronor var även fjolårets resultat negativt. Efter skatt slutade förlusten på 19,6 miljoner kronor, jämfört med -21,5 miljoner 2009. Koncernchef Leif Thorwaldsson pekar dock på att fjärde kvartalet gick bättre än de övriga.

— Totalt är orderingången nu god och konjunkturen har känts allt bättre för koncernen som helhet. Men just vid fabriken i Vellinge har vi fortfarande överkapacitet, säger han till Rapidus.

Fabriken i Vellinge sysselsätter drygt 90 personer inom elektroniktillverkning, ett av PartnerTechs verksamhetsområden som även omfattar utveckling och produktion av mekanik och mekatronik. Bland kunderna finns Lundabolaget Axis. Nyligen tillkom även Beijer Electronics, som valt PartnerTech som underleverantör inom elektronikområdet. Den produktionen kommer dock ske i Kina.

Varslet i Vellinge markerar slutet på en längre tids neddragningar för PartnerTechkoncernen, där bland annat tre produktionsanläggningar i England slagits ihop till en.

— Nu har vi gjort dessa åtgärder och har inga andra i pipelinen, säger Leif Thorwaldsson.

Erik Olausson

Kontraktstillverkaren PartnerTech varslar en dryg tredjedel av de anställda vid fabriken i Vellinge om uppsägning. Totalt får 37 personer gå […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.