torsdag 25 april 2024

inloggad som

Stratiteq får stororder – bäddar för förvärv

Affärs- och IT-konsulten Stratiteq i Malmö har landat en av sina största affärer hittills. Bolaget ska utveckla och installera ett planeringssystem åt en svensk global koncern till ett värde av åtta miljoner kronor. Stratiteq planerar nu att öka personalstyrkan med 10-15 personer i år och riggar samtidigt bolagsstrukturen för framtida förvärv.

Sextio konsulter huserar numera i Stratiteqs kontor i Malmö. Förra året ökade omsättningen från 46 till 57 miljoner kronor, med en vinst på 8 miljoner kronor.

Stratiteq säljer affärsstrategi- och tekniklösningar inom beslutsstöd, kundstödssystem (CRM) samt webbportaler och intranät. Bland kunderna syns ÅR Carton, Nederman, Teleca och Malmö FF. I ägarlistan finns tre grundare tillsammans med styrelseordförande Jan Nilsson och VD Johan Ahlkvist. Under hösten grundades ägarbolaget Stratiteq Sweden Holding.

— Vi har bildat ett holdingbolag för att ha bitarna på plats vid ett eventuellt förvärv. Det finns också planer på att i framtiden paketera vissa av våra tjänster och då är det bra att ha en struktur klar, säger vice VD Anna Werntoft.

Joel Lyth

Affärs- och IT-konsulten Stratiteq i Malmö har landat en av sina största affärer hittills. Bolaget ska utveckla och installera ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.