lördag 11 maj 2024

inloggad som

Lundaprofil backar upp nysatsning i Norrviken

Affärsmannen och Lundabon Christian W Jansson samt Peter Ekelund, Carsten Johansen och godsägaren Hans Bergengren finns med i innersta kretsen av finansiärer i det jätteprojekt som Erik Paulsson presenterade på onsdagsförmiddagen för att lyfta området Norrviken utanför Båstad.

Projektet går under namnet Lilla Båstad. Tanken är att utveckla Norrviken genom att inte bara fräscha upp Norrvikens Trädgårdar utan också etablera hotell, restauranger och en hel hantverksby.

Dessutom har Bjäreföretagaren Erik Paulsson avsatt 50 miljoner kronor för en speciell entreprenörsskola. Allt för att göra Norrviken till en ”mötesplats”.

— Det är nu viktigt att få igång människors engagemang, den processen tar säkert detta året. Sedan ska vi göra en detaljerad plan, men ett sådant här projekt tar 5-15 år att få upp i marschfart, säger Bo Nilsson som driver Lilla Båstad tillsammans med Erik Paulsson.

Kristian Svensson

Affärsmannen och Lundabon Christian W Jansson samt Peter Ekelund, Carsten Johansen och godsägaren Hans Bergengren finns med i innersta kretsen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen