onsdag 24 april 2024

inloggad som

Japansk mångmiljonorder till Exini

Exini Diagnostics i Lund landar en genombrottsorder från Fujifilm Pharma. Affären är värd minst 15 miljoner kronor och tar bolaget till positivt kassaflöde.

Fujifilm ska använda Exinis mjukvara för medicinska diagnoser för att kunna upptäcka cancervävnad i skelettet. Avtalet sträcker sig över tre år och gäller den japanska marknaden. Beroende på serviceavgifter och användandet av produkten kan intäkterna bli upp mot 24 miljoner, men det står redan klart att affären är den hittills största för Exini.

— Vi har jobbat med den i två år. Det är ett fantastiskt genombrott, framförallt eftersom den japanska marknaden är erkänt svår att komma in på för medicinteknik, säger VD Magnus Aurell.

Företaget har tre huvudområden, Bone, Heart och Brain. Samtliga är godkända för försäljning i Europa och Japan, men ännu inte i USA. Motsvarande avtal med Fujifilm inom Heart och Brain är inget som diskuterats. Under fjolårets nio första månader låg omsättningen på en miljon kronor och förlusten före skatt på 8,5 miljoner.

Exini grundades 1999 av professor Lars Edenbrandt. Bolaget har tolv anställda och huvudkontor i forskningsparken Ideon. Styrelseordförande och huvudägare är affärsmannen Bo Håkansson.

Kristian Svensson

Exini Diagnostics i Lund landar en genombrottsorder från Fujifilm Pharma. Affären är värd minst 15 miljoner kronor och tar bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad