lördag 20 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på ScanCoin, Scalae och SensoDetect

Göran Sigfridsson, tidigare VD för Beijer Electronics, har gått in styrelsen för Malmöbaserde ScanCoin, med drygt 450 anställda. Den tidigare helt familjeägda koncernen är inriktad mot teknik för kontanthantering och fick i höstas en ny huvudägare i riskkapitalbolaget Segulah. Göran Sigfridsson tar även plats i styrelsen för ECWind i Olofström. Bolaget syftar till att installera vindkraftverk i nordöstra Skåne och fick i höstas in åtta miljoner kronor i riskkapital, varav hälften från Sydsvensk Entreprenörfond.

Teknikkonsultbolaget Scalae utanför Dalby utökar styrelsen med Mikael Eldblom. Han har ett förflutet från utbildningsföretaget Mercuri International och som säljchef på olika latinamerikanska marknader för Electrolux. Scalae omsatte 40 miljoner kronor senaste räkenskapsåret och sysselsätter drygt 40 anställda i Dalby, Ängelholm och Köpenhamn.

Sigrun Axelsson är ny operativ chef för medicinteknikbolaget SensoDetect. Hon kommer närmast från VD-posten i Lundabaserade Promedvi men har även ett förflutet från industribolaget GCE i Malmö och HemoCue i Ängelholm.

Rapidus

Göran Sigfridsson, tidigare VD för Beijer Electronics, har gått in styrelsen för Malmöbaserde ScanCoin, med drygt 450 anställda. Den tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.