lördag 18 maj 2024

inloggad som

Luciano Astudillo blir affärskonsult

I valet 2010 åkte den skånska socialdemokratiska profilen Luciano Astudillo ut ur riksdagen. Nu blir han konsult inom affärsutveckling, bland annat kring entreprenörskap bland nyanlända svenskar.

Trots likheter i namnet har Luciano Astudillos nystartade bolag Idéstugan ingen koppling till den vänsterinriktade tankesmedjan Idéfabriken, där han också är medlem. Istället ska Idéstugan fungera som konsultbolag inom bland annat utbildning, PR och affärsutveckling för såväl offentlig sektor som det privata näringslivet.

— Jag har drivit företagsfrågor mycket politiskt men ville prova på hur det är att själv starta och driva ett företag. Jag tror att man kan åstadkomma mycket samhällsförändring den vägen, säger Luciano Astudillo.

Än så länge är det bara Astudillo själv som jobbar i bolaget men det kan blir större om det går bra, uppger han. Första uppdraget är ett projekt för stiftelsen Tällberg Foundation som handlar om att rusta upp miljonprogrammens bostadsområden.

Erik Olausson

I valet 2010 åkte den skånska socialdemokratiska profilen Luciano Astudillo ut ur riksdagen. Nu blir han konsult inom affärsutveckling, bland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]