fredag 29 mars 2024

inloggad som

Nytt förvärv ger Volito fjärde industribolaget

Fastighets- och finanskoncernen Volito i Malmö har köpt industribolaget Hydratech i Smålandsstenar. Bolaget har ett tiotal anställda med en omsättning kring 20 miljoner kronor. Med förvärvet har Volitos företagsgrupp inom hydraulik växt till fyra bolag sedan starten för drygt ett år sedan.

Säljare är grundaren, som drivit bolaget sedan det startades i mitten av 1980-talet. Hydratech levererar hydrauliksystem åt främst biobränsle- och aluminiumindustrin. Bland kunderna finns industrikoncernen Sapa.

— Hydratech har ett antal stora kunder och drabbades hårt under finanskrisen, men sedan dess har bolaget kommit igång igen och visar nu liten vinst, säger Volitos koncernchef Johan Lundsgård.

Uppköpet kommer mindre än en månad efter att Volito förvärvat hydraulikbolaget Hydro-Swede i Norsborg utanför Stockholm och på egen hand startat Hyd Nord, med kontor i Skellefteå och Örnsköldsvik. Hyd Nord är inriktat mot hydrauliksystem för skogs- och gruvindustrin i Norrland och har i dag åtta anställda. Sedan hösten 2009 finns också Ystadsbaserade HydX i portföljen.

Totalt räknar Johan Lundsgård med att Volitos hydraulikbolag ska omsätta cirka 100 miljoner kronor 2011 och 300-400 miljoner inom några år. Volito kontrolleras av finansmannen Karl-Axel Granlund med Lennart Blecher och Bo Olsdal som övriga ägare.

Erik Olausson

Fastighets- och finanskoncernen Volito i Malmö har köpt industribolaget Hydratech i Smålandsstenar. Bolaget har ett tiotal anställda med en omsättning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]