måndag 13 maj 2024

inloggad som

Fem snabba frågor till Patrik Andersson på Ideon Innovation…

|  
|  

…som kvalificerat sig för medlemskap av EU-nätverket The European Business & Innovation Centre Network. Ideon Innovation blir enda svenska inkubatorn i nätverket av 200 innovations- och entreprenörskapsorganisationer i EU.

Vad innebär detta?

— Genom medlemskapet kan man lättare få loss ekonomiska medel och skapar en ny dörr mot den internationella scenen.

Förändrar utmärkelsen något eller är det mest en fjäder i hatten?

— Givetvis är det en fjäder i hatten, men det hjälper också våra bolag i sin internationaliseringsprocess.

Hur då?

— Framförallt kommer utbytet att öka med andra medlemsorganisationer i Europa. Vi pratar även om ”soft landing” och framöver blir det inte bara möjligt för våra företag att mjuklanda i utlandet, utan även för utländska bolag att mjuklanda hos oss vid en etablering i Norden.

Och för Ideon Innovation?

— I Innovationsbrons nya program ska pengar framförallt delas ut till inkubatorer som hjälper företag internationellt, vilket ger oss en fördel.

Hur går det med flytten till Ideon Agora?

— Vi flyttar den 28 januari. Nyss visade jag de nya lokalerna för en delegation från den japanska ambassaden och de tyckte att det var fantastiskt att se satsningen. Inkubatorn kommer uppta cirka 25 procent av ytan i Agora.

Anders Frick

…som kvalificerat sig för medlemskap av EU-nätverket The European Business & Innovation Centre Network. Ideon Innovation blir enda svenska inkubatorn i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen