torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Media Evolution City blir nytt högkvarter för Epsilon

Planerna kring Media Evolution City i Malmö får allt fastare form. Nu är det klart att teknikkonsultbolaget Epsilon flyttar hela sin verksamhet i Malmö till det nya klusterbygget när det står färdigt 2012.

Med flytten av huvudkontoret och andra Malmöbaserade delar av Epsilon blir koncernen en storspelare i det nya huset, som Peab bygger på gamla Kockumsområdet i Västra Hamnen. Epsilon kommer att hyra en av byggnadens fyra våningar. Totalt handlar det om ett hundratal arbetsplatser, men enligt VD Mats Boström är det uppåt 200 av koncernens 1.200 anställda som kommer att ha sin bas på den nya adressen.

Wihlborgs står som ägare av det nya huset, som utöver kontor ska rymma ett gemensamt auditorium och restaurang. Av de 7.500 kvadratmetrarna kommer klusterorganisationen Media Evolution hyra 1.500 för att i sin tur hyra ut kontorsplatser till mindre företag med uppåt 20 anställda.

— Vi tittar på lösningar som att bolag ska kunna hyra skrivbordsplats per dag eller timme eller till och med ha ett klippkort, säger Magnus Thure Nilsson, verksamhetsansvarig på Media Evolution.

Utöver Epsilon är kommunikationsbyrån First Flight hittills klara som hyresgäster. Media Evolution City är tänkt att bli ett kluster främst för medieföretag som spelutvecklare, tv-bolag och kommunikationsbyråer. Men Mats Boström menar att det ändå är en bra plats för Epsilon, som främst fungerar som teknikkonsultbolag åt bland annat fordonsindustrin och energijättar som E.on och Vattenfall.

— Vi satsar också på mobilteknik inom kommunikation mellan maskiner och handhållna enheter. Sedan är det bra för vår profil att inte sitta i Sigmahuset längre. Vi hoppas att det här kan bli något av ett Epsilonhus, säger Mats Boström.

Erik Olausson

Planerna kring Media Evolution City i Malmö får allt fastare form. Nu är det klart att teknikkonsultbolaget Epsilon flyttar hela […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad