fredag 26 april 2024

inloggad som

Promedvis framtid oklar efter VD-avhopp

Medicinteknikbolaget Promedvis chef Sigrun Axelsson är på väg att lämna bolaget. Hon är redan avregisterad som VD hos Bolagsverket, men ingen i Promedvis ledning vill kommentera förändringen.

— Vi utvärderar vad vi ska göra med verksamheten, säger Håkan Mårtensson, ledamot i Promedvis styrelse.

Mårtensson sitter även i styrelsen för såddfinansieringsbolaget Augmenta Venture Partner, en av Promedvis största ägare. AVP är på väg att avsluta sin verksamhet och ska därför sälja andelarna i sina portföljbolag eller dela ut dem till ägarna.

Lundabolaget Promedvi har utvecklat och säljer en vibrerande balansplatta kallad Vibrosphere, som används för träning och medicinsk rehabilitering. Huvudmarknader är Sverige, Frankrike, Belgien, Spanien och Tyskland och i år har bolaget börjat sälja i USA. Omsättningen för 2009 var drygt 2,5 miljoner kronor, vilket var en halvering jämfört med 2008. Samtidigt minskade förlusten från 1,9 miljoner till 800.000 kronor.

Enligt uppgifter till Rapidus går Sigrun Axelsson till ett annat jobb, men hon vill själv inte ge någon kommentar på grund av tystnadsavtal. Promedvis ordförande är Mats Cremon, som även är ordförande i AVP. Inte heller han vill kommentera läget i bolaget.

Lisa Kirsebom

Medicinteknikbolaget Promedvis chef Sigrun Axelsson är på väg att lämna bolaget. Hon är redan avregisterad som VD hos Bolagsverket, men […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.