torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Fem snabba till Lars Carmén, turistdirektör för Malmö stad…

… som nu fått alla avtal på plats för mässanläggningen Malmö Expo Center vid nya Citytunnelstationen i Hyllie.

Var inte det här klart redan?

— Det har varit klart att den ska ligga i Hyllie men det är först nu som alla parter kommit överrens; Malmö Stad som äger marken, Midroc som bygger och kommer äga anläggningen och belgiska mässarrangören Artexis Group, som blir största hyresgästen.

Vad kostar bygget?

— Runt 200 miljoner kronor.

I Burlöv norr om Malmö har planer på en konkurrerande mässanläggning nyligen skrinlagts. Hur har det påverkat era planer?

— Inte alls, vi har planerat bygget i Hyllie sedan 2006.

Mässan får en totalyta på 16.000 kvadratmeter. Med Citytunneln kommer den ligga 18 minuter från Ørestad och Bella Center, som är nästan åtta gånger större. Hur påverkar närheten till Danmark?

— Vi får fundera på hur vi kan komplettera den danska sidan i mässväg. Många fackmässor rör ju hela regionen och vid de som redan genomförts på Malmö Arena kom det besökare från båda sidor Sundet.

Hur viktigt är det för Malmö att ha en mässanläggning?

— Det är viktigt för stadens attraktivitet men ger även sysselsättning. Vi räknar med att en mässanläggning genererar inkomster för besöksnäringen på över 100 miljoner kronor per år.

Erik Olausson

… som nu fått alla avtal på plats för mässanläggningen Malmö Expo Center vid nya Citytunnelstationen i Hyllie. Var inte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]