tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Lars Carmén, turistdirektör för Malmö stad…

… som nu fått alla avtal på plats för mässanläggningen Malmö Expo Center vid nya Citytunnelstationen i Hyllie.

Var inte det här klart redan?

— Det har varit klart att den ska ligga i Hyllie men det är först nu som alla parter kommit överrens; Malmö Stad som äger marken, Midroc som bygger och kommer äga anläggningen och belgiska mässarrangören Artexis Group, som blir största hyresgästen.

Vad kostar bygget?

— Runt 200 miljoner kronor.

I Burlöv norr om Malmö har planer på en konkurrerande mässanläggning nyligen skrinlagts. Hur har det påverkat era planer?

— Inte alls, vi har planerat bygget i Hyllie sedan 2006.

Mässan får en totalyta på 16.000 kvadratmeter. Med Citytunneln kommer den ligga 18 minuter från Ørestad och Bella Center, som är nästan åtta gånger större. Hur påverkar närheten till Danmark?

— Vi får fundera på hur vi kan komplettera den danska sidan i mässväg. Många fackmässor rör ju hela regionen och vid de som redan genomförts på Malmö Arena kom det besökare från båda sidor Sundet.

Hur viktigt är det för Malmö att ha en mässanläggning?

— Det är viktigt för stadens attraktivitet men ger även sysselsättning. Vi räknar med att en mässanläggning genererar inkomster för besöksnäringen på över 100 miljoner kronor per år.

Erik Olausson

… som nu fått alla avtal på plats för mässanläggningen Malmö Expo Center vid nya Citytunnelstationen i Hyllie. Var inte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.