tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Genombrottsorder för mobilteknik från Lund

|  , , ,

Ideonbolaget TimeZynk har fått sin första stora kund för sitt tidsrapporteringssystem för mobiltelefoner genom ett avtal med bemanningsföretaget Effekt Personal. TimeZynk, som i våras fick ett par tunga industriprofiler som investerare, siktar nu på att plocka in ytterligare ett par miljoner kronor i riskkapital.

Effekt Personal har omkring 600 anställda. Ordervärdet på affären ligger på 200.000 kronor för ett års drift.

— Det är en viktig referenskund för oss i de samtal vi nu för med större spelare i bemannings- och konsultbranschen så som Manpower och Sweco, säger Ulf Jönsson.

Enligt Ulf Jönsson använder personalen i bemannings- och konsultbolag ofta sina egna mobiltelefoner, vilket gör TimeZynks tidsrapporteringssystem intressant då det ska fungera oberoende av valet av operatör och mobiltelefon.

Enligt Ulf Jönsson förs det samtal med en aktör om en investering på 3-4 miljoner kronor som ska genomföras nästa vår. Hittills har två miljoner kronor i riskkapital tagits in, bland annat från Electrolux VD Hans Stråberg och en trio från Sandviks ledning. TimeZynk har i dagsläget fem anställda. Huvudägare, med 40 procent vardera, är grundarna Ulf Jönsson och Johan Heander.

Joel Lyth

Ideonbolaget TimeZynk har fått sin första stora kund för sitt tidsrapporteringssystem för mobiltelefoner genom ett avtal med bemanningsföretaget Effekt Personal. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.