fredag 26 april 2024

inloggad som

Nya värvningar i Skånes finansvärld

Carina Brorman, kommunikations- och varumärkeschef på E.on, tar plats i styrelsen för Sparbanken Öresund, som bildades på måndagen. Carina Brorman har ett förflutet som chef för SVT:s verksamhet i södra Sverige.

Lars-Olof Svensson, tidigare vice VD på Sparbanken Finn, blir chef över Sparbanksstiftelsen i Lund, som äger 70 procent av nybildade Sparbanken Öresund. Resterande del av banken ägs Sparbanken Gripens ägarstiftelse, med säte i Ängelholm. Uppgiften för Sparbanksstiftelsen i Lund blir att dela ut överskottet från bankens verksamhet till olika regionala ändamål. Stiftelsen kommer att förfoga över tillgångar på totalt två miljarder kronor.

Christer Nilsson, kontorschef vid Handelsbankens kontor i Skanör, är ny senior rådgivare på Mohammed Al-Amoudis finansbolag Västra Hamnen Fondkommission i Malmö. Bolaget sysselsätter sex personer inom främst kapitalförvaltning samt kapitalanskaffning och annan affärshjälp åt små- och medelstora företag.

Rapidus

Carina Brorman, kommunikations- och varumärkeschef på E.on, tar plats i styrelsen för Sparbanken Öresund, som bildades på måndagen. Carina Brorman har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.