onsdag 24 april 2024

inloggad som

Första kullen lämnar Lift…

De sex första bolagen är på väg ut från tjänsteinkubatorn Lift, som drivs av Lunds NyföretagarCentrum. Samtidigt tas åtta nya inkubatorföretag in i samband med att Lift i slutet av hösten flyttar till nya lokaler i Ideon Agora.

— Vi har satsat väldigt mycket på att utbilda företagen i försäljning, eftersom det är det viktigaste för ett nystartat företag. Många nya företag jobbar inte strukturerat med försäljning trots att det är en förutsättning för att upprätthålla verksamheten, säger projektansvarige Per Garvell.

Lift drogs igång 2008 som ett treårigt försöksprojekt med stöd av bland andra Innovationsbron, Region Skåne och Lunds kommun. Efter flytten kommer Lift ha plats för 16 bolag och sitta i samma lokaler som Teknopol och Venture Cup. Per Garvell hoppas att det ska leda till fler affärskontakter och möjlighet för företagen att samarbeta i större projekt.

Bland de bolag som flyttar ut finns inspirations- och utbildningskonsultbolaget Ådevi, Ceffort som utrustar biotekniklaboratorium, Roboparc som inriktat sig på dryckesautomater med miljövänliga förpackningar, samt en svensk del av den kinesiska tv-kanalen NTDTV.

Anders Frick

De sex första bolagen är på väg ut från tjänsteinkubatorn Lift, som drivs av Lunds NyföretagarCentrum. Samtidigt tas åtta nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad