fredag 19 april 2024

inloggad som

VD lämnar Tactel — missnöjd med sin roll

I somras fick 35 personer gå från IT-konsulten Tactels Lundakontor på grund av Sony Ericssons nedskärningar i konsultleden. Nu är grundare och VD Per Henriksson på väg att lämna företaget.

Sedan förra sommaren är privatkapitalbolaget FSN Capital huvudägare i Tactel, en förändring som enligt Per Henriksson har påverkat hans beslut.

— Rätt mycket har förändrats och jag har hamnat längre bort från den dagliga verksamheten. Vi är mitt i arbetet att rekrytera en efterträdare, det ska vara klart i oktober, säger han.

Även medgrundaren Tomas Fiedlers framtid i Tactel verkar osäker. Han har nyligen begärt utträde ur styrelsen.

— Det är väl lite i luften, inte riktigt klart om jag kommer vara kvar eller inte, säger Tomas Fiedler.

De tre grundarna, Per Henriksson, Marcus Ivarsson och Tomas Fiedler har fortfarande en ägarandel på elva procent vardera i Tactel. Enligt Per Henriksson förs diskussioner med FSN Capital, men han utesluter inte att han kommer stå kvar som passiv delägare.

Dan Johnson på FSN Capital vill inte kommentera utvecklingen utan säger att Tactel håller på att omstrukturera verksamheten. Han poängterar att en försäljning av bolaget inte står på agendan i dagsläget.

Tactel startades i slutet av nittiotalet och har huvudkontor i Malmö.

Joel Lyth

I somras fick 35 personer gå från IT-konsulten Tactels Lundakontor på grund av Sony Ericssons nedskärningar i konsultleden. Nu är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.