tisdag 16 april 2024

inloggad som

Advokatfusion ger ny Öresundsbyrå

Hamilton Advokatbyrås Malmökontor går upp i konkurrenten Maqs Law Firm Advokatbyrå i Malmö, och lämnar därmed Hamiltongruppen. Båda byråerna arbetar inom affärsjuridik. Syftet med fusionen är att genom ett tätt samarbete med Maqs kontor i Köpenhamn kunna erbjuda rådgivning anpassad till såväl svensk som dansk lagstiftning.

— Vi märker dagligen att kundernas behov blir större av att få svar på frågor om den danska marknaden och rättssystemet. Folk gör allt mer affärer över gränsen, öppnar dotterbolag, anlitar handelsagenter och så vidare, säger Bo Thorvinger, sedan flera år VD för Hamilton i Malmö och blivande chef för den fusionerade Malmöbyrån.

I Malmö har Hamilton varit den större byrån, men som företagsgrupp är Maqs dubbelt så stor. Den nya byrån behåller namnet Maqs Law Firm Advokatbyrå i Malmö och kommer att ha 35 affärsjurister, medan Maqs i Köpenhamn har 64.

Maqs Law Firm sysselsätter totalt omkring 200 jurister, och finns med huvudkontor i Köpenhamn och kontor i Göteborg, Stockholm, Tallinn, Vilnius och Warszawa.

Lisa Kirsebom

Hamilton Advokatbyrås Malmökontor går upp i konkurrenten Maqs Law Firm Advokatbyrå i Malmö, och lämnar därmed Hamiltongruppen. Båda byråerna arbetar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.