måndag 22 juli 2024

inloggad som

Advokatfusion ger ny Öresundsbyrå

Hamilton Advokatbyrås Malmökontor går upp i konkurrenten Maqs Law Firm Advokatbyrå i Malmö, och lämnar därmed Hamiltongruppen. Båda byråerna arbetar inom affärsjuridik. Syftet med fusionen är att genom ett tätt samarbete med Maqs kontor i Köpenhamn kunna erbjuda rådgivning anpassad till såväl svensk som dansk lagstiftning.

— Vi märker dagligen att kundernas behov blir större av att få svar på frågor om den danska marknaden och rättssystemet. Folk gör allt mer affärer över gränsen, öppnar dotterbolag, anlitar handelsagenter och så vidare, säger Bo Thorvinger, sedan flera år VD för Hamilton i Malmö och blivande chef för den fusionerade Malmöbyrån.

I Malmö har Hamilton varit den större byrån, men som företagsgrupp är Maqs dubbelt så stor. Den nya byrån behåller namnet Maqs Law Firm Advokatbyrå i Malmö och kommer att ha 35 affärsjurister, medan Maqs i Köpenhamn har 64.

Maqs Law Firm sysselsätter totalt omkring 200 jurister, och finns med huvudkontor i Köpenhamn och kontor i Göteborg, Stockholm, Tallinn, Vilnius och Warszawa.

Lisa Kirsebom

Hamilton Advokatbyrås Malmökontor går upp i konkurrenten Maqs Law Firm Advokatbyrå i Malmö, och lämnar därmed Hamiltongruppen. Båda byråerna arbetar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.