torsdag 25 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Gasporox, Medeon och Innovationsbron

På laserteknikföretaget Gasporox i Lund har Maria Göth tagit över VD-jobbet från delägaren och styrelseordföranden Jens Nilsen. Maria Göth var sedan tidigare marknads- och kommunikationschef för bolagen SpectraCure och Gasporox, som delvis drivs tillsammans. Hon har en bakgrund som bland annat PR-chef på Google i Sverige och driver egna byrån Alltså Kommunikation.

Forskarparken Medeon i Malmö har anställt en ny projektledare för sin inkubator. Camilla Norberg Hansen kommer att sköta jobbet på halvtid, parallellt med en projektanställning på Malmö högskola där hon undervisar i entreprenörskap och projektledning.

Margareta Wallentén har gjort en kort flytt från jobbet som affärsutvecklare och konsultchef på affärsrådgivningsföretaget Teknopol i Lund. Sedan en vecka tillbaka arbetar hon istället hos Teknopols huvudägare Innovationsbron i Lund, som programansvarig för inkubatorer och affärsutveckling.

Rapidus

På laserteknikföretaget Gasporox i Lund har Maria Göth tagit över VD-jobbet från delägaren och styrelseordföranden Jens Nilsen. Maria Göth var […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.