måndag 29 april 2024

inloggad som

Bo Håkansson säljer mer i Biolin — och satsar på köpcentrum

Affärsmannen Bo Håkansson kommer att fortsätta minska sitt ägande i börsnoterade medicinteknikbolaget Biolin. Parallellt ska insatsen skalas upp i det planerade köpcentrumet i Eslöv.

Bo Håkansson ser sin aktiva insats i Biolin som avslutad. Under de fem år han arbetat med bolaget har det gått från förlust till vinst. Rapidus rapporterade igår att han sålt en stor aktiepost till Nordea Fonder och efter transaktionen står med 31,6 procent av aktierna. Nu flaggar Håkansson för ytterligare försäljningar i Biolin, vilket ger miljonklirr i kassan för ägarbolaget Farstorp.

— Jag ska ner under 30 procent, där budplikten går. Jag är nu en passiv ägare. Alla försäljningar ska dock gå till institutionella placerare och inte över börsen, säger Bo Håkansson.

Pengarna från affärerna är inte öronmärkta, men den stora kraften lägger Håkansson idag på Karo Bio, Hansa Medical, Exini Diagnostics, ProstaLund och hjälmtillverkaren Poc — samt det nya köpcentrum i Eslöv han vill bygga. I augusti föll bygglovet på plats.

Det handlar om cirka 25.000 kvadratmeter köpstad för detaljhandel och sällanköpsvaror i Eslövs östra del, precis vid flygfältet. Planen är byggstart i höst och öppning av första etappen om ett drygt år. Hur mycket Bo Håkansson satsar i projektet vill han dock inte kommentera.

Kristian Svensson

Affärsmannen Bo Håkansson kommer att fortsätta minska sitt ägande i börsnoterade medicinteknikbolaget Biolin. Parallellt ska insatsen skalas upp i det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.