onsdag 24 april 2024

inloggad som

Klart med chef för Enabling i Malmö

Det danska IT-bolaget Enabling har rekryterat Staffan Arbring som chef för filialen vid Turning Torso i Malmö. Han har de senaste åren varit VD för ConsignIT:s danska bolag, som ifjol köptes av den franska konsultkoncernen Altran.

Enablings VD Michael Aoun har hittills skött avdelningarna på båda sidor Sundet. Framöver kommer Staffan Arbring att leda den svenska expansionen, medan Michael Aoun styr den danska sidan och jobbar med övergripande strategier.

— Staffan och jag har tidigare arbetat tillsammans i Sveriges Exportråd, säger Michael Aoun.

Enabling har idag tre fast anställda i Sverige och 20 i Danmark samt ett antal underkonsulter knutna till sig. Fokus ligger på tjänster inom Microsoft Sharepoint, Microsoft Dynamics och .NET samt testning och kvalitetsarbete. Personalen arbetar på tvärs över Öresund för att utnyttja kompetenserna på bästa sätt.

— Vi ser Öresundsregionen som en samlad resurspool. Vi tror på stark tillväxt på marknaderna i Sverige och Danmark och håller nu på att utarbeta nya strategier för expansionen. Det skulle förvåna mig mycket om vi inte har tjugo personer i arbete i Sverige vid utgången av 2011, säger Michael Aoun.

Bland kunderna märks Radiometer, Novo Nordisk och Oticon. Michael Aoun har danska föräldrar men har bott 16 år i Sverige och talar båda språken flytande. Han var medgrundare av Limhamnsbolaget Glazes danska dotterbolag, senare uppköpt av börsnoterade Prevas, där han även suttit i koncernledningen.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Det danska IT-bolaget Enabling har rekryterat Staffan Arbring som chef för filialen vid Turning Torso i Malmö. Han har de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.