fredag 19 april 2024

inloggad som

FlatFrog dubblar personalen

Med tre starka finansiärer i ryggen har multi touch-teknikbolaget FlatFrog i Lund på allvar skalat upp verksamheten. Under året ska personalstyrkan närmast fördubblas och den första modellen av bolagets tryckkänsliga skärm börja nå kunderna.

Sedan januari har personalstyrkan ökat med 16 personer till 42 anställda och innan året är slut ska ytterligare fem personer ha tillkommit. Enligt FlatFrogs VD, Jonas Hedre, kommer bolaget då i stort sett ha knutit till sig den tekniska kompetens som krävs för att slutföra utvecklingsarbetet av de första två produkterna.

Under årets fjärde kvartal ska produktionen av 40-tumsmodellen påbörjas hos den koreanska produktionspartner Kortek.

— Vi planerar att initialt leverera dem till strategiska kunder inom olika segment så att de får tid att utveckla mjukvara till dess vår produktion tar fart under första kvartalet 2011, säger Jonas Hedre.

När produktionen under våren når större volymer ska FlatFrog också bygga upp en säljorganisation.

Parallellt med slutförandet av 40-tumsmodellen har FlatFrog intensifierat arbetet med den teknik som bolaget planerar att använda till mindre skärmar. Där är produktionsstarten planerad till slutet av nästa år.

Förutom Sunstone Capital har bolaget numera också riskkapitalbolaget Invus och utbildningsteknikbolaget Promethean som storfinansiärer. Vid slutet av sommaren blev det klart med andra etappen i den finansieringsplan som sammanlagt ska tillföra bolaget 12,5 miljoner euro under en 18-månadersperiod.

Joel Lyth

Med tre starka finansiärer i ryggen har multi touch-teknikbolaget FlatFrog i Lund på allvar skalat upp verksamheten. Under året ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.