lördag 20 april 2024

inloggad som

BioActive Polymers byter strategi med ny ledning

Duon Anna Stenstam och Karin Bryskhe från Colloidal Resource går in i styrelsen för BioActive Polymers in Lund och tar tillsammans med Bobby Tingstedt över ledningsarbetet. Samtidigt byter bolaget affärsstrategi och jagar partner för den fortsatta utvecklingen.

Sedan början av 2008 har BioActive Polymers sökt 20 miljoner i riskkapital för att slutföra arbetet med den polymer-spray som ska förhindra oönskad sammanväxt av vävnad efter operationer. Men den stora investeringen har uteblivit och under tiden har utvecklingen drivits på sparlåga.

— Det var dags för en nystart. Nu ska vi hitta en partner med liknande produkter på marknaden för att ta fram de kliniska resultat som krävs, säger BioActive Polymers nya styrelseordförande Anna Stenstam.

I väntan på kapital har verksamheten främst fortskridit genom cell- och djurförsök genomförda av kirurgerna Bobby Tingstedt och Roland Andersson.

I BioActive Polymers ägarkrets finns bland andra den tidigare VD:n i Höganäs, Claes Lindqvist, Colloidal Resource och BioActive Polymers fyra grundare.

Joel Lyth

Duon Anna Stenstam och Karin Bryskhe från Colloidal Resource går in i styrelsen för BioActive Polymers in Lund och tar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.