tisdag 23 april 2024

inloggad som

Köpenhamnsfirma letar riskkapital med färsk speldemo

Med egen finansiering och bidrag från Det Danske Filminstitut i ryggen har det Köpenhamnsbaserade spelutvecklingsbolaget Space Time Foam nått fram till en demoversion av sitt arkadspel för nätet. Demon ska hjälpa bolaget att plocka in ytterligare ett par miljoner danska kronor i riskkapital.

Spelet ”Chase Ace — Off World Leagues” är ett nätbaserat spel där spelarna kontrollerar olika fordon och slåss mot varandra med diverse kanoner och vapen.

Space Time Foam sitter i den nybildade privata inkubatorn ”Spilhuset” i Köpenhamn, jämte 17 andra spelutvecklingsbolag. Den senaste tiden har det varit relativt tyst om bolaget, som på 2009 års Nordic Game-konferens i Malmö fick motta drygt 600.000 danska kronor från Det Dansk Filminstituts stödprogram för datorspel.

Bolaget grundades 2008 av VD:n Peter Holm, teknikchefen Tobias Thorsen och passiva ägaren Henrik Mou. Just nu pågår ett ägarskifte i Space Foam Time där Carsten Brandt, tidigare designer på konkursade Deadline Games, tar över Henrik Mous ägarandel.

Demon, som släpps efter sommaren, ska övertyga investerare att gå in med 1-3 miljoner danska kronor för att kunna färdigutveckla och lansera spelet.

— Hittills har vi tvingats köra utvecklingen parallellt med konsultjobb för andra bolag och skjuta till egna pengar till utvecklingen, utöver stödet från Filminstitutet. Nu hoppas vi att demon ska ge oss globala möjligheter, säger Peter Holm till Rapidus.

Keld Broksø

Med egen finansiering och bidrag från Det Danske Filminstitut i ryggen har det Köpenhamnsbaserade spelutvecklingsbolaget Space Time Foam nått fram […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad