tisdag 23 april 2024

inloggad som

Första order på skånsk vintermössa för träd

Skåneföretaget Living Plant har efter sex års utveckling nu sålt sina första produkter. Det är en huva som sätts på känsliga växter under vintern för att skydda mot kyla och mörker. Huvan kallas för Plant in Pod, har inbyggd belysning och termostatreglerad värme.

Vanstad Trädgård, Växtcenter i Gävle och tyska Ahrens und Sibert har alla köpt ett antal huvor för att i sin tur sälja vidare till kunder. Medelhavsträd som olivträd, citronträd och palmer klarar oftast inte av att stå inomhus i värmen under vintern, men med hjälp av huvan kan de stå kvar utomhus även vid minusgrader. Priset per vinterhuva beräknas för slutkonsument bli närmare 1.500 kronor.

Totalt har Living Plant tagit in 2,5 miljoner kronor i utvecklingskapital, varav 700.000 kronor kommer från Almi och resten främst från styrelsemedlemmarna. Nu letar företaget efter mellan en och två miljoner kronor, som ska gå till internationell lanseringen samt utveckling av en helt ny produkt inom IT-området.

I styrelsen sitter grundarna Lars Malmgren och Anders Sjöström samt Claes Lindqvist, styrelsemedlem i bland annat Trelleborg och Novotek, och Sten-Åke Lindstedt från Höganäs.

Anders Frick

Skåneföretaget Living Plant har efter sex års utveckling nu sålt sina första produkter. Det är en huva som sätts på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad