torsdag 25 april 2024

inloggad som

Nederman-VD backar upp utflyttat Mincbolag

Sven Kristensson, koncernchef för börsnoterade Helsingsborgsbolaget Nederman, har gått in som styrelseordförande och delägare i teknikbolaget Excito i Malmö. Sedan oktober 2009 har Excito plockat in runt 6,5 miljoner kronor för att utveckla sin hårdvaruprodukt för mediadistribution i hemmet.

Av de 6,5 miljoner kronorna har 4 miljoner kronor tagits in nu i april. Största enskilda investerare är Innovationsbron i Lund. Bland övriga i investeringskretsen finns Sydsvenskans VD Johan Ståhl och Sven Kristensson.

— Om vi inte tar beslut på en mer aggressiv affärsplan bör det senaste kapitaltillskottet räcka för att nå ett positivt kassaflöde vid årets slut, säger Excitos VD Fredrik Alstierna.

Han gör bedömningen att omsättningen ska stiga från två miljoner kronor förra året till upp mot fjorton miljoner kronor i år.

Excitos nätanslutna låda är stor som en pocketbok och ska göra det enklare att lagra och konsumera digital musik, film och foto i hemmet. Fredrik Alstierna menar att Excito i första hand konkurrerar genom produkter som är hanterbara även för den mindre teknikfokuserade.

Senaste tiden har en rad nya återförsäljare, framför allt i Norden, tillkommit. Fredrik Alstierna säger att Excito för samtal med större distributörer i såväl USA, Tyskland som England.

Bolaget har ett tiotal anställda och har lämnat sina lokaler på Minc för en ny adress i Limhamn.

Joel Lyth

Sven Kristensson, koncernchef för börsnoterade Helsingsborgsbolaget Nederman, har gått in som styrelseordförande och delägare i teknikbolaget Excito i Malmö. Sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.