fredag 19 april 2024

inloggad som

Öresundssamarbete ger kvinnligt affärsnätverk

Business Öresund är namnet på ett nytt projekt för kvinnliga företagare som vill få koll på den danska marknaden. 20 svenska och 20 danska affärskvinnor förs samman för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter.

Bakom projektet står IUC Skåne, som arbetar med affärsutveckling i små och medelstora bolag och ägs av 170 skånska företag och organisationer. Bland dem som redan anmält sig finns allt från advokater till researrangörer och designer.

— Vi har vårt grannland så nära och många företag är intresserade av att expandera. Vi hoppas att det här ska leda till samarbeten över Sundet. Drömscenariot vore att två företag bildade ett tredje tillsammans, säger projektledaren Jenny Bramell.

Från danska sidan kommer deltagarna från projektet Kvinder Kan, som arrangeras av Væksthus Hovedstadsregionen.

Business Öresund, som till största delen finansieras med cirka 350.000 kronor från Region Skåne, pågår mellan augusti och november i år.

Business Öresund är namnet på ett nytt projekt för kvinnliga företagare som vill få koll på den danska marknaden. 20 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.