fredag 23 februari 2024

inloggad som

Öresundssamarbete ger kvinnligt affärsnätverk

Business Öresund är namnet på ett nytt projekt för kvinnliga företagare som vill få koll på den danska marknaden. 20 svenska och 20 danska affärskvinnor förs samman för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter.

Bakom projektet står IUC Skåne, som arbetar med affärsutveckling i små och medelstora bolag och ägs av 170 skånska företag och organisationer. Bland dem som redan anmält sig finns allt från advokater till researrangörer och designer.

— Vi har vårt grannland så nära och många företag är intresserade av att expandera. Vi hoppas att det här ska leda till samarbeten över Sundet. Drömscenariot vore att två företag bildade ett tredje tillsammans, säger projektledaren Jenny Bramell.

Från danska sidan kommer deltagarna från projektet Kvinder Kan, som arrangeras av Væksthus Hovedstadsregionen.

Business Öresund, som till största delen finansieras med cirka 350.000 kronor från Region Skåne, pågår mellan augusti och november i år.

Business Öresund är namnet på ett nytt projekt för kvinnliga företagare som vill få koll på den danska marknaden. 20 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.