lördag 27 april 2024

inloggad som

Lundabolag prisade på Connects stämma

Resources on Internet fick pris för årets kapitalanskaffning och SensoDetect prisades för årets exit på Connect Skånes årsmöte på Grand Hotel i Lund nu på torsdagskvällen.

Ideonbolaget Resources on Internet fick utmärkelsen för att ha dragit in fyra miljoner kronor för att bygga en försäljningsorganisation för sina två nätbaserade rekryteringssajter. Det var fjolårets enskilt största investering från Connects nätverk av skånska affärsänglar.

SensoDetect i Lund fick priset för att noteringen på Aktietorget bland annat lett till en närmast tiodubblering av tidiga änglars insatser. Bolaget har utvecklat utrustning för diagnosstöd inom psykiatrin.

Dessutom utsågs Erik Krahbichler från Helsingborg till årets mentor.

Det var tätt med folk på Grand när Connects ordförande Sigge Haraldsson och VD Nicholas Jacobsson gick igenom fjolåret. Det arrangerades 43 så kallade språngbrädor — möten där affärsidéer presenteras för potentiella investerare. Största delen handlade om IT och telekom, följt av life science.

Totalt fick tjugo bolag kontakt med affärsänglar och sex av dem fick finansiering. Drygt tio miljoner kronor direktinvesterades från änglarna. Det gjordes 47 tillsättningar av mentorer till nya bolag i innovationssystemet och i slutet av 2009 fanns 95 mentorer totalt. Antalet affärsänglar ökade från 120 till 171.

Anders Frick

Resources on Internet fick pris för årets kapitalanskaffning och SensoDetect prisades för årets exit på Connect Skånes årsmöte på Grand […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.