torsdag 9 maj 2024

inloggad som

… men Falkengren avfärdar stämning

Susanna Falkengren anser att allt gick rätt till när Adrea i Malmö fråntogs kontrollen över Rosenqvists Mekaniska Verkstad (RMV). Tvisten ska inte ha påverkat bolaget negativt.

— Det är en pågående tvist, vi anser inte att vi har gjort något fel. Rosenqvists Mekaniska Verkstad har en ny ledning idag och den pågående processen påverkar inte bolaget, säger Susanna Falkengren till Rapidus.

Tillsammans med sin bror Peter Falkengren och mor Angela Falkengren, har hon 24 procent av aktierna i RMV:s moderbolag Astilbe.

Inte heller Stefan Edberg vill kommentera situationen och tonar ner sin roll i affären.

— Jag är bara en mindre delägare och har inte varit så involverad i processen, men jag har kvar mitt ägande i bolaget, säger Stefan Edberg.

Fler företag påverkas av turbulensen kring Adrea och RMV. Återvinningsteknikbolaget Scanpac i Göteborg har varit ett av Adreas portföljbolag. Tills nyligen satt Dan Fagerberg och Carl Knutsson från Adrea också i styrelsen för Scanpac, där Peter Falkengren är VD. Enligt Knutsson ska en extra bolagsstämma i Scanpac snart hållas.

Adrea har ägt runt tjugo procent av aktierna i sina portföljbolag, men genom att teckna aktieägaravtal med övriga delägare har Adrea ändå haft den operativa kontrollen. Den övriga ägarkretsen har bestått dels av mindre investerare, som investerat genom holdingbolaget Adrea Private Equity Alfa, dels av andra större privata investerare. Inom den senare kategorin faller bland andra Stefan Edberg och Susanna Falkengren.

Tills nyligen hade Adrea också intressen i AutomationsPartner i Helsingborg, men den ägarandelen såldes enligt Adreas hemsida i mars. Verkstadsföretaget Magu Automation i Staffanstorp finns också med på listan över Adreas portföljbolag.

Adreas VD Carl Knutsson har valt att inte kommentera konkursen eller stämningsansökan, men säger att verksamheten i Adrea Private Equity Alfa kommer att drivas vidare tills vidare.

Joel Lyth

Susanna Falkengren anser att allt gick rätt till när Adrea i Malmö fråntogs kontrollen över Rosenqvists Mekaniska Verkstad (RMV). Tvisten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.