torsdag 18 april 2024

inloggad som

Nytt Helsingborgsbolag i spåren av nedlagd medicinjätte

400 personer blir av med jobbet då amerikanska medicinteknikbolaget Becton Dickinson flyttar produktionen från Helsingborg. Nu planerar den tidigare kommunchefen Ulf Mossberg suga upp delar av personalen i nystartade bolaget Vigmed.

Ulf Mossberg var under perioden 1987-1994 VD för Viggo-Spectramed, vars storsäljare var infusionskanylen Venflon. Bolaget köptes sedermera upp av medicinteknikjätten Becton Dickinson, men för ett år sedan kom beskedet att koncernen beslutat flytta produktionen från Helsingborg till Mexico, Singapore och Indien.

Ulf Mossberg är förtegen om planerna för Vigmed, som ska verka inom medicinteknikbranschen. Något regelrätt övertagande av Becton Dickinsons verksamhet i Helsingborg är det inte fråga om, men Ulf Mossberg menar samtidigt att kvalificerad personal kan plockas från den arbetskraft som nu frigörs.

— Om det blir en produktionsenhet rör det sig om en storsatsning. Det handlar om att slå sig in på en marknad där storspelare dominerar, säger han.

Becton Dickinson omsatte förra verksamhetsåret 7,2 miljarder dollar och har över 29.000 anställda runt om i världen.

Joel Lyth

400 personer blir av med jobbet då amerikanska medicinteknikbolaget Becton Dickinson flyttar produktionen från Helsingborg. Nu planerar den tidigare kommunchefen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.