torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Flopp för teknikkonsultsatsning i Skåne

Teknikkonsulten Projektengagemang skulle anställa 20 personer till sitt nya Malmökontor. Nu stängs istället kontoret efter mindre än ett år sedan Rolf Elmér, som skulle leda satsningen, gått till jobbet som regionchef för Svenskt Näringsliv.

— En av Projektengagemangs strategier är att definiera nyckelpersoner som har det operativa ansvaret för att genomföra vår plan. Vi anställde Rolf Elmér som VD, men trots hans gedigna bakgrund och stora kompetens så lyckades vi inte komma i närheten av våra mål, säger koncernchef Per-Arne Gustavsson.

Varken orderingång eller rekrytering gick som förväntat. Det bekräftar ljusdesignern Peter Rosenquist som var sist kvar av de anställda i Malmö.

— Teknikkonsulter drabbades ganska sent av konjunkturnedgången, så hösten blev tuff. Då var folk rädda att flytta från andra arbetsplatser och det blev svårt att rekrytera folk, säger han.

Projektengagemang byter nu Öresundsstrategi, och siktar på att istället förvärva ett eller flera bolag i regionen. Under Malmökontorets korta verksamhet hann man dock få in några större uppdrag. Dem tar Peter Rosenquist och hans kollega Anders Bernsson över i ett eget nystartat bolag, Scandinavian Lighting Design Group.

Projektengagemang AB grundades för fyra år sedan och består av 19 dotterbolag, delägda av medarbetare. Företaget finns på åtta orter i Sverige och säljer konsulttjänster inom områden som hus- och samhällsbyggnad, industri, energi och projektledning. Koncernen hade 2009 en omsättning på 160 miljoner kronor med en vinst på drygt 15 miljoner. Vid årsskiftet var antalet anställda 140 stycken.

Lisa Kirsebom

Teknikkonsulten Projektengagemang skulle anställa 20 personer till sitt nya Malmökontor. Nu stängs istället kontoret efter mindre än ett år sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]