torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nordic Game startar riskkapitalfond

Personerna bakom det nordiska datorspelprogrammet Nordic Game drar igång en ny riskkapitalfond, Nordic Game Fund. Målet är att skrapa ihop 50 miljoner kronor som under det kommande året ska satsas i mellan 5 och 15 digitala spelprojekt i tidig fas.

Organisationen kommer formellt att drivas av Mincbolaget Nordic Game Resources, med stöd av Nordiska ministerrådet. De stoppar dock inte in några egna pengar i fonden, istället ska externt kapital plockas in från olika investerare.

— Vi står för nätverket, organisationen och kontakten med utvecklare och entreprenörer, medan investerarna står för pengarna. Spelutvecklare och investerare förstår inte alltid varandras världar, och på det här sättet hoppas vi bättre kunna utnyttja den kompetens som finns här i Norden, säger Erik Robertson, VD för Nordic Game Resources.

Lanseringen görs i samband med konferensen Nordic Game som drar igång i Malmö i morgon. Som en del av fondens verksamhet arrangeras en pitchtävling där idéer presenteras på scen för potentiella investerare, på motsvarande sätt som i SVT-programmet Draknästet.

Anders Frick

Personerna bakom det nordiska datorspelprogrammet Nordic Game drar igång en ny riskkapitalfond, Nordic Game Fund. Målet är att skrapa ihop […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.