lördag 27 april 2024

inloggad som

Bryggfinansiering säkrad för ViroGates

Medicinteknikbolaget ViroGates i Birkerød har rest 11,5 miljoner danska kronor från befintliga investerare. Pengarna ska ta bolaget fram till slutet av nästa år, i väntan på ett kommersiellt genombrott.

Bolaget har utvecklat prognosutrustningen suPARnostic som används för att förutsäga sjukdomsutvecklingen vid infektionssjukdomar. Distributionsavtal har slutits i ett antal europeiska länder, och utrustningen har just börjat testas i stor skala vid sjukhusen i Hvidovre och Frederiksberg. Den planerade lanseringen av en snabbversion av testet har fördröjts, men VD May Britt Dyvelkov räknar med att den ska kunna genomföras innan halvårsskiftet.

— Till att börja med lanserar vi i Kenya. Där finns flera akutavdelningar som inte kan använda vårt ursprungliga test, utan behöver ett snabbtest, säger May Britt Dyvelkov.

Bland bolagets ägare finns affärsmannen Mads Kjærs familjs holdingbolag The Way Forward, såddkapitalbolaget BioVision och medicinimportföretaget MissionPharma. Ordförande i ViroGates är Jørgen Thorball.

Lisa Kirsebom

Medicinteknikbolaget ViroGates i Birkerød har rest 11,5 miljoner danska kronor från befintliga investerare. Pengarna ska ta bolaget fram till slutet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.