fredag 10 maj 2024

inloggad som

Puss-pengarna slut efter kort process

2010 års Puss-pengar till skånska utvecklingsbolag är i princip redan slut. 17 företag har beviljats stöd i en rekordsnabb process.

Totalt fanns sju miljoner kronor från Tillväxtverket i potten för att delas ut till produktutveckling i småföretag, inom ramen för projektet Puss. Kvar idag är 700.000 — som 30 bolag slåss om.

— Vi håller ett sista tilldelningsmöte om två veckor. Vi har fått in hälften så många ansökningar som ifjol, men de är dubbelt så bra, säger Johan Olsén, chef för Almi Innovation i Skåne.

Puss är ett samarbete mellan Region Skåne, Innovationsbron och Almi. Bolagen som får stöd, max en halv miljon kronor, måste själva medfinansiera projekten med lika mycket.

Vilka det är som fått pengar vill Johan Olsén ännu inte gå ut med, men det ärnu mer eller mindre stängt för nya ansökningar. Normalt brukar arbetetavslutas till midsommar.

En uppföljning av 2008 års Puss pekar på god kvalitet på projekten. Av 22 beviljade klassar Almi att 14 gått bra eller mycket bra, medan 5 fortfarande pågår och 3 lagts ner. Ifjol drog processen ut på tiden på grund av låg kvalitet på ansökningarna.

Kristian Svensson

2010 års Puss-pengar till skånska utvecklingsbolag är i princip redan slut. 17 företag har beviljats stöd i en rekordsnabb process. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen