söndag 5 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Ripasso, Capilon och LUAB

Ulf Gundemark har tagit plats som ordförande i styrelsen för Rippasso Energi. Därmed läggs ytterligare ett tungt namn till den redan kändistäta grupp som ska anpassa tekniken i Kockums stirlingmotor för solenergibruk. Ulf Gundemark har tidigare varit VD på elgrossisten Elektroskandia, med en omsättning på drygt fem miljarder kronor, och har dessförinnan varit affärschef inom ABB.

Göran Sigfridsson, tidigare VD på industrikoncernen Beijer Electronics och styrelseordförande i Lundabolaget Svep, är föreslagen som ny styrelseledamot i riskkapitalbolaget Capilon. Helsingborgsbaserade Capilon är inriktat på investeringar i nordiska industriföretag. Bland ägarna finns finansmannen Sten K Johnson och LMK Industri i Lund.

Karin Wehlin, grundare och ordförande i EQL Pharma och tidigare bland annat VD för Respiratorius, har gått in som affärsrådgivare i Lunds universitets investmentbolag LUAB. Hon ersätter Christine Widstrand som är föräldraledig fram till hösten. Senast har Karin Wehlin arbetat med kapitalanskaffning åt Wild Wonders of Europe Ltd, ett naturfotoprojekt som dokumenterar Europas djur och natur i samarbete med National Geographic.

Rapidus

Ulf Gundemark har tagit plats som ordförande i styrelsen för Rippasso Energi. Därmed läggs ytterligare ett tungt namn till den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.