lördag 18 maj 2024

inloggad som

Genombrott för digital linjekalender i miniformat

|  , ,
|  

Efter lansering tidigare i år har teknikföretaget Abilia sålt 85 exemplar av sin innovativa digitala kalender för funktionshindrade — Memo Active. Kalendern, stor som en handdator, presenterar tiden i form av en linje.

Köpare är statliga ABT-fonden i Danmark som jobbar med tekniska lösningar för att effektivisera arbetet inom den offentliga sektorn. För Abilias danska dotterbolag har affären inneburit intäkter på en miljon danska kronor.

— ABT kör ett 18-månadersprojekt med Memo Active, säger Abilias Danmarkschef Jakob Iversen, som nu hoppas på svensk försäljning.

Abilia bildades ur sammanslagningen mellan svenska Gewa och norska Falck Igel. För avdelningen i Danmark är försäljningsgenombrottet ännu en fjäder i hatten. För en tid sedan fick man en utmärkelse för årets hjälpmedel på mässan Health & Rehab 2009. Vinnarprodukten var föregångaren till Memo Active, en större version, kallad Memo Planner, för montering på väggen.

Kalendrarna vänder sig till funktionshindrade som har svårt att planera sin vardag, exempelvis äldre, dementa och utvecklingsstörda. Kalendrarna presenterar dagen som en tidslinje bestående av punkter, så att användarna enkelt kan se hur långt in på dagen de är. Möten kan visas som bilder och med tal. Kalendrarna kan också använda nätet och sms.

Abilia i Danmark utvidgar nu sin stab på fyra personer med en tillsvidare anställd säljare. Abiliakoncernen omsatte cirka 170 miljoner kronor senaste räkenskapsåret. Verksamheten ägs till största delen av svenska MedCap.

Keld Broksø

Efter lansering tidigare i år har teknikföretaget Abilia sålt 85 exemplar av sin innovativa digitala kalender för funktionshindrade — Memo […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]