torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Stort söktryck på Minc — platserna utökas

|  , , , , ,
|  

Det är stort intresse för att bli antagen till företagsinkubatorn Minc i Malmö. Därför planerar ledningen att utöka från nuvarande 25 bolag i lokalerna till 30.

— Vi träffar två eller tre entreprenörer per vecka, vilket är ovanligt mycket. När åtta bolag flyttade ut i januari kände vi en oro, men nu är det fullt tryck, säger affärsutvecklaren Kajsa Bengtson.

Sedan årsskiftet har Minc utvärderat ett 20-tal affärsidéer. Den överväldigande majoriteten kommer från näringslivet, bara en mindre del är från universitet och högskolor.

Sju av idéerna har blivit antagna till Mincs förinkubator, där de under tre månader får känna på inkubatorlivet.Bland dem finns:

* Enkelt, mjukvara för enklare hemsidesuppdateringar.
* Evolt, laddningsstolpar till elbilar.
* Foodism, kopplar ihop varumärke med gastronomi.
* FundMe, demokratisk finansiering.
* Rehifi, webbshop för begagnad hifi-utrustning.

Anders Frick

Det är stort intresse för att bli antagen till företagsinkubatorn Minc i Malmö. Därför planerar ledningen att utöka från nuvarande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.