tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Dubblade investeringar från skånska änglar…

Connect Skånes affärsänglar investerade dubbelt så mycket under 2009 som året före. Samtidigt mångdubblades antalet kvinnliga änglar i nätverket.

Totalt fick sex bolag dela på 10,5 miljoner kronor i förstagångsinvesteringar under 2009, enligt Connect Skånes sammanställning som just blivit klar. Det kan jämföras med 5,1 miljoner 2008.

— De första pengarna följs sedan upp av följdinvesteringar som brukar vara 2-3 gånger så stora, säger Connect Skånes VD Nicholas Jacobsson.

Han räknar med att Connects nätverk därmed investerat närmare 30-40 miljoner kronor totalt under 2009.

Bland de som fått pengar under året finns Höllvikenbolaget Canimguide Therapeutics och Ideonbaserade Resources On Internet. Största skälet till den ökade aktiviteten är att skaran av affärsänglar också vuxit rejält. Från att ha engagerat 120 änglar i början av 2009 räknar Connect Skåne i dag till 180.

En relativt stor andel av tillströmningen står kvinnorna för. Efter en specialsatsning för att locka fler kvinnliga investerare har dessa ökat från fem i början av 2009 till ett trettiotal i dag.

Erik Olausson

Connect Skånes affärsänglar investerade dubbelt så mycket under 2009 som året före. Samtidigt mångdubblades antalet kvinnliga änglar i nätverket. Totalt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.