söndag 5 maj 2024

inloggad som

Awapatent flyttar till Universitetsholmen — hyr av Skanska

|  ,
|  

Immaterialrättsbolaget Awapatent rycker upp bopålarna i Bellevueområdet i Malmö och flyttar till Universitetsholmen. Bolaget blir där hyresgäst hos Skanska.

Awapatent har redan sålt sitt gamla huvudkontor till tandläkarföretaget Tic och dess fastighetsbolag Hellasvägen Invest. Fram till flytten i juli 2011 hyr Awapatent in sig i sitt gamla hus.

Totalt kommer det att finnas plats för närmare hundra personer på de två våningar som bolaget ska hyra i kontorshuset Bassängkajen som byggs av Skanska.

— Det är ett nytt spännande område som växer fram. Vi vill sitta där inte minst för att kunna rekrytera de bästa medarbetarna, säger VD Magnus Hallin.

Awapatent grundades 1897 och ägs av en majoritet av de totalt över 300 anställda. Omsättningen låg 2008 på 576 miljoner kronor. Enligt Magnus Hallin är bokslutet för 2009 inte klart, men han säger sig ha märkt en bättre marknad under hösten än tidigare på året då finanskris och lågkonjunktur tyngde.

Kristian Svensson

Immaterialrättsbolaget Awapatent rycker upp bopålarna i Bellevueområdet i Malmö och flyttar till Universitetsholmen. Bolaget blir där hyresgäst hos Skanska. Awapatent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.