fredag 19 april 2024

inloggad som

Ospol i indisk licensaffär

|  ,
|  ,

Malmöbaserade Ospol har plockat en licensaffär med ett indiskt dentalteknikbolag värd minst sex miljoner kronor. Efter ett tufft 2009 räknar nu bolaget med att expandera säljstyrkan.

Sedan börsnoterade Biolin sålde Ospol i november 2008 har bolaget tvingats ta en dag i sänder. En expansiv marknadsstrategi bantades ner och ledningen har gått utan lön i väntan på bättre tider.

Samtidigt har försäljningen för bolagets tandimplantat aldrig stannat helt. VD Hans Berglund uppger att omsättningen 2009 ligger i paritet med året innan, då bolaget omsatte sju miljoner kronor. Under året har nya distributörer i Kuwait och Korea engagerats.

Affären i Indien gäller en metod att ytbehandla implantat, som Ospol patenterat.

— Vi får betalt per implantat med vår yta. Det blir minst 6 miljoner kronor men kan bli så mycket som 50 miljoner, säger Hans Berglund.

De summorna gäller dock över en tioårsperiod. För den närmaste framtiden siktar Ospol på att resa cirka fem miljoner kronor i riskkapital för att kunna öka säljstyrkan och börja sälja bolagets implantatteknik via nätet.

Ospol sysselsätter sju personer. I november 2008 köpte den Schweizbaserade finansmannen Stefan Hansson bolaget från Biolin för en symbolisk summa. Efter en mindre nyemission under sommaren ägs bolaget av sex delägare, där ledningen står för 75 procent. Stefan Hansson har fortfarande en minoritetspost genom Stefor Capital.

Erik Olausson

Malmöbaserade Ospol har plockat en licensaffär med ett indiskt dentalteknikbolag värd minst sex miljoner kronor. Efter ett tufft 2009 räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.