tisdag 5 december 2023

inloggad som

CLS nyemission ska räcka till marknad

Noterade medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems (CLS) har beslutat genomföra en nyemission på upp till 16 miljoner kronor. Emissionen är tvådelad där första delen, som rör 8,3 miljoner kronor, beräknas vara slutförd i början på mars i år.

— Med det här kapitalet ska vi slutföra utvecklingen av apparaturen och de optiska fibrerna samt genomföra kliniska studier. Pengarna ska räcka för att ta oss till försäljning 2011, säger bolagets VD Lars-Erik Eriksson.

Clinical Laserthermia Systems har utvecklat en cancerbehandling där laserstrålar med hjälp av fiberteknik förs ner till tumören och hettar upp den. Värmeutvecklingen hämmar cancerns tillväxt och aktiverar kroppens immunförsvar som angriper tumören.

Tre personer jobbar i dagsläget i CLS på konsultbasis. I slutet av förra året påbörjade bolaget ett samarbete med den tyska fibertillverkaren CeramOptec GmbH som avser att påskynda utvecklingen.

I december tog Prostalunds grundare Magnus Bolmsjö över ordförandeklubban från Leif Smeby i bolaget, som noterades på Aktietorget i april förra året. Bland storägarna finns Karl-Göran Tranberg, Lars-Erik Eriksson och Pär Henriksson som vardera äger 20 procent av bolaget.

Joel Lyth

Noterade medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems (CLS) har beslutat genomföra en nyemission på upp till 16 miljoner kronor. Emissionen är tvådelad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.