torsdag 25 april 2024

inloggad som

CLS nyemission ska räcka till marknad

Noterade medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems (CLS) har beslutat genomföra en nyemission på upp till 16 miljoner kronor. Emissionen är tvådelad där första delen, som rör 8,3 miljoner kronor, beräknas vara slutförd i början på mars i år.

— Med det här kapitalet ska vi slutföra utvecklingen av apparaturen och de optiska fibrerna samt genomföra kliniska studier. Pengarna ska räcka för att ta oss till försäljning 2011, säger bolagets VD Lars-Erik Eriksson.

Clinical Laserthermia Systems har utvecklat en cancerbehandling där laserstrålar med hjälp av fiberteknik förs ner till tumören och hettar upp den. Värmeutvecklingen hämmar cancerns tillväxt och aktiverar kroppens immunförsvar som angriper tumören.

Tre personer jobbar i dagsläget i CLS på konsultbasis. I slutet av förra året påbörjade bolaget ett samarbete med den tyska fibertillverkaren CeramOptec GmbH som avser att påskynda utvecklingen.

I december tog Prostalunds grundare Magnus Bolmsjö över ordförandeklubban från Leif Smeby i bolaget, som noterades på Aktietorget i april förra året. Bland storägarna finns Karl-Göran Tranberg, Lars-Erik Eriksson och Pär Henriksson som vardera äger 20 procent av bolaget.

Joel Lyth

Noterade medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems (CLS) har beslutat genomföra en nyemission på upp till 16 miljoner kronor. Emissionen är tvådelad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.